Weg met die winterkwaaltjes

Weg met die winterkwaaltjes

Weg met die winterkwaaltjes

Het is weer zover: na een deugddoende nazomer waait de herfst het land binnen. De bladeren vallen van de bomen en ook de winterkwaaltjes zijn opnieuw in aantocht. Snotteren, hoesten, niezen en keelpijn. Elk jaar krijg je ermee te maken. Je kan deze microben niet vermijden, maar je kan ze wel te lijf gaan.

Bestellen vanuit je luie zetel

Voel je je echt niet goed en kom je liever niet uit de zetel? Dan is ook een bezoekje aan de apotheker er te veel aan. Bovendien wil je niemand besmetten. Gelukkig kan je een beroep doen op een online apotheek. Je gaat naar de website, zoekt het medicijn dat je nodig hebt en bestelt het. Het wordt met de post verzonden en binnen enkele dagen bij jou thuis geleverd. Als dat niet handig is?

Apotheek van de toekomst

Misschien is een online apotheek wel de toekomst? Je hoeft er je huis niet voor te verlaten en kan eender waar en wanneer je bestelling plaatsen. Bovendien is het discreet. De tijd dat alle wachtende klanten hoorden dat je aambeien of uitslag had, is voorbij. Je pakketje wordt in een neutraal doosje geleverd, dus zelfs de postbode weet niet wat je besteld hebt. Het nadeel is wel dat je online enkel medicatie zonder voorschrift kan bestellen. Twijfel je of zo’n online apotheek wel betrouwbaar is? Check dan even of het Europees apothekerslogo op de website staat, dat is immers verplicht. Online apotheken die vermeld staan in de lijst van het FAGG zijn ook te vertrouwen.

Homeopathische hulpmiddelen

Het gebruik van antibiotica wordt steeds meer afgeraden en afgebouwd. We worden immers te resistent tegen bepaalde medicijnen als we regelmatig antibiotica gebruiken. Op die manier is het moeilijk om je tegen bepaalde ziektes te wapenen. Sinds enkele jaren zijn homeopathische geneesmiddelen in opmars. Deze medicijnen zijn samengesteld uit natuurlijke producten en er zitten geen antibiotica in waardoor je geen resistentie opbouwt. Je kan deze homeopathische producten vinden bij je lokale apotheker of online.

Paardenmiddel in geval van nood

Een van de homeopathische hulpmiddelen die je ‘s winters best in huis hebt, is mercurius solubilis.
Dit is een paardenmiddel dat veel typische winterkwaaltjes helpt bestrijden in geval van nood. Wanneer je last hebt van keelpijn, sinusitis, bronchitis, diarree, tandpijn, mondzweren of een blaasontsteking kan mercurius solubilis soelaas bieden. Dit middeltje is verkrijgbaar in tubes waar granules in zitten. Elke tube bevat ongeveer 80 granules, die je kan aankopen zonder medisch voorschrift. Mercurius bestaat in verschillende verdunningen, die je herkent aan de hand van kleurcodes.

Leave a Reply