Waarom naar de fysiotherapeut

Waarom naar de fysiotherapeut

Waarom naar de fysiotherapeut

Je kan voor verschillende lichamelijke klachten terecht bij een fysiotherapeut. Denk hierbij aan pijn aan de onderrug, maar ook bij pijn onder de voet. Maar ook voor een langdurige revalidatie zoals bij zware en ernstige sport blessures. Bij de meeste klachten kan een fysiotherapeut een uitweg bieden. Zei behandelen pijnlijke plekken maar doen bijvoorbeeld ook langdurige revalidatie processen.

Kinderfysiotherapeut

In de fysiotherapie zijn er verschillende vormen van fysio therapie. Denk bijvoorbeeld aan kinderfysiotherapie maar ook arbeidsfysiotherapie en acupunctuur. Een kinderfysiotherapeut is natuurlijk zoals de naam al aangeeft gespecialiseerd op het gebied van kinderen. Deze fysio heeft kennis van kinderen en motorische ontwikkeling op alle leeftijden van het kind. Deze kijkt ontzettend goed naar hoe uw kind bepaalde bewegingen uitvoert. Hieraan kan de kinderfysio zien of de ontwikkeling van het kind op de juiste manier verloopt en of hij zich motorisch goed ontwikkeld.

Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en word al meer dan 2500 jaar toegepast. Bij acupunctuur worden er naalden op bepaalde pijnlijke plekken in het lichaam geplaatst waardoor spieren zich sneller kunnen ontspannen. Het helpt mensen met zich te ontspannen en pijn weg te nemen bij heftige ziektes. Ook kan het vermoeidheid wegnemen wanneer hier sprake van is. Door de samenwerking tussen je zenuwstelsel en de hersenen te verbeteren doormiddel van acupunctuur.  Ik heb het zelf ook een keer gedaan bij acupunctuur Enschede en het heeft mij toen heftige rugklachten weggenomen.

Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut informeert bij werknemers, maar kan ook observeren van werkzaamheden of deze goed worden uitgevoerd. Bij het informeren gaat vooral door bijvoorbeeld te vragen hoe het gaat met iemand en of iemand lichamelijke klachten heeft waarmee de fysiotherapeut eventueel zou kunnen helpen. Bij het observeren kan het bijvoorbeeld zijn dat de fysiotherapeut bepaalde til en draai bewegingen observeert om te kijken of deze goed worden gedaan door de medewerkers. Dit allemaal met als doel om langdurig ziekte en verzuim te voorkomen.

Leave a Reply