Microdosing: het innemen en doseren van magic truffels

Microdosing: het innemen en doseren van magic truffels

Microdosing: het innemen en doseren van magic truffels

Voor veel mensen is microdosing een goede manier om creativiteit te stimuleren, sneller in een flow te komen en positiever en meer open in het leven te staan. Met microdosing neem je hele kleine hoeveelheden van psychedelische substanties, bijvoorbeeld door het innemen van magic truffels of paddo’s. Maar doordat je maar heel weinig neemt, ervaar je geen trip met bijvoorbeeld hallucinaties. De kleine hoeveelheden zorgen er voor dat het functionerende vermogen van je hersenen als het ware vergroot, op lange termijn. Het effect van een microdose nemen, verschilt per persoon en per situatie. Hoeveel je er van merkt, hangt namelijk grotendeels af van je intentie ermee, je verwachtingen en je mindset. Hiernaast is het belangrijk om rekening te houden met de manier van innemen en het doseren van magic truffels.

Inname van magic truffels

Voor een optimaal effect van het microdosen, is het belangrijk dat je de magic truffels aan het begin van de dag inneemt. Het is slim om ze te consumeren terwijl je aan het ontbijten bent. Doe dit door een portie door te slikken zonder te kauwen, daarna kan je spoelen met een glas water. Zo kan je lichaam het goed verwerken en heb je er de hele dag plezier van.

Magic truffels bewaren

Microdosering is iets wat je op lange termijn moet volhouden als je de optimale effecten er van wil ervaren. Zodoende koop je niet één portie, maar meerdere. Het is belangrijk om jouw voorraad goed te behandelen en te bewaren. De magic truffel moeten in de verpakking in de koelkast bewaard worden. Zet de koelkast op een temperatuur van 4 of 5 graden, dan blijven de truffels het langste goed.

Microdosing op schema

De inname van magic truffels vereist een goede planning, je moet je namelijk aan een specifiek schema houden. Hiervoor zijn een aantal protocollen, waarin er een onderscheidt wordt gemaakt tussen dagen waarop je wel inneemt en dagen waarop je niet inneemt. Zo is er bijvoorbeeld het Fadiman-protocal, waarin je 8 weken lang om de 2 dagen een dosis neemt.

Leave a Reply