Inzichten van Binnen: Lessen vanuit de Afkickkliniek

Inzichten van Binnen: Lessen vanuit de Afkickkliniek

Inzichten van Binnen: Lessen vanuit de Afkickkliniek

Wanneer je in een afkickkliniek zit, lijkt het vaak alsof de wereld om je heen stil staat. Het voelt alsof je in een bubbel leeft en niets anders op de wereld doet. Maar het tegenovergestelde is waar. In de afkickkliniek leer je lessen die niet alleen op jouw verslaving van toepassing zijn, maar ook op het leven in het algemeen. We delen graag een aantal inzichten die we hebben opgedaan tijdens ons verblijf in de afkickkliniek.

1. Je kunt alleen veranderen als je er zelf voor kiest

In de afkickkliniek leerden we dat we niet konden veranderen tenzij we er zelf klaar voor zijn om dat te doen. Toen we voor het eerst in de kliniek aankwamen, wilden we misschien alleen maar van onze verslaving afkomen omdat onze vrienden of familie dat wilden. We beseften echter al snel dat we alleen kunnen veranderen als we zelf de keuze maken. Dus als je verandering wilt, moet je er eerst 100% klaar voor zijn.

2. Prioriteiten stellen

In de afkickkliniek leerden we snel het belang van prioriteiten stellen. In het dagelijks leven hebben we de neiging om ons te laten afleiden door zaken die er niet toe doen. In de kliniek word je geconfronteerd met een dagelijkse routine die je helpt om je prioriteiten te stellen, zoals herstel en therapie. Het is belangrijk om deze vaardigheid te behouden als je weer terugkeert naar het dagelijks leven.

3. Leren omgaan met emoties

Voordat we in de afkickkliniek arriveerden, waren we geneigd om onze emoties te onderdrukken met behulp van drugs, alcohol of andere verslavende middelen. In de kliniek werden we geleerd om onze emoties te herkennen, toe te staan en ermee om te gaan. Dit is een cruciale les die we hebben geleerd in de kliniek, omdat emoties zowel positief als negatief kunnen zijn. Door te leren hoe je ermee om kunt gaan, kun je ze gebruiken om jezelf te helpen.

Klik hier voor meer informatie over verslaving.

4. Weten wanneer je om hulp moet vragen

In de afkickkliniek leerden we dat er niets mis is met om hulp vragen. In feite is het een teken van kracht om om hulp te vragen. Hulp vragen kan helpen bij het herstelproces, maar het kan ook nuttig zijn in het dagelijks leven. Als je nodig hebt om te leren iets nieuws te doen, of een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen, wees niet bang om soms hulp te vragen.

5. Elke dag is een nieuwe kans

Het laatste inzicht dat we hebben opgedaan in de afkickkliniek is dat elke dag een nieuwe kans is. In het dagelijks leven zijn we geneigd te denken dat als we een fout hebben gemaakt, dit betekent dat onze dag verpest is. Maar in de kliniek leerden we dat we elke dag opnieuw konden beginnen. Elke dag is een nieuwe kans om voor onszelf te zorgen en iets goeds te doen.

Conclusie

Een afkickkliniek is niet alleen een plek om af te kicken van verslaving, maar ook een plek om belangrijke lessen te leren over de manier waarop we ons leven leiden. We hopen dat de inzichten die we in dit blog hebben gedeeld, je hebben geïnspireerd om op zoek te gaan naar manieren om te groeien, te veranderen en betere keuzes te maken in je eigen leven. En onthoud, het is nooit te laat om te veranderen.

Verdiep je kennis op : https://www.cacnverslavingszorg.nl/

 

Leave a Reply