Een stralende lach!

Een stralende lach!

Een stralende lach!

Uit vele onderzoeken blijkt dat een goede eerste indruk maken erg moeilijk, maar wel ontzettend belangrijk. Een eerste indruk wordt al binnen enkele seconden gevormd, waaruit daarna blijkt of deze persoon verder met je wil of niet. Een van de eerste punten waarnaar gekeken wordt is iemand uitstraling. Een vriendelijk lach en een verzorgd gebit zijn dan ook niet geheel onbelangrijk, dit straalt namelijk zelfvertrouwen uit! In deze blog vertel ik je dan ook welke aspecten je hier eventueel bij zouden kunnen helpen!

Poets je tanden!

Dit heb je vast wel vaker gehoord, maar toch wordt het belang van tandenpoetsen vaak niet zo serieus genomen. De basis van een gezond gebit begint toch echt met het dagelijks 2 maal poetsen van je tanden, voor minimaal 2 minuten. Aangeraden wordt dit voor het ontbijt en na het avondeten te doen. Vergeet hierbij niet je tong mee te nemen, ook hier bevinden zich veer bacteriƫn die schadelijk zijn voor uw gebit!

Voeding

Er zijn twee stoffen waar je eventueel extra op zou kunnen letten wat betreft voedsel, namelijk zuren en suikers. Deze stoffen zijn het meest schadelijk voor je gebit, denk hierbij bijvoorbeeld aan; witte wijn, ketchup, fruit, frisdrank (maar ook sportdrank) koek en gebak. Mocht je dit toch eten, maar wil je ook je gebit beschermen? Spoel dan even na het eten je mond met een glaasje water. Dit zorgt ervoor dat de zuren en suikers minder blijven hechten aan uw gebit.

Tandarts en/-of orthodontist

Mocht er toch iets niet goed zijn aan je gebit, trek dan op tijd aan de bel bij een specialist. Soms heb je het zelf nog niet door, daarom is het belangrijk dat je je gebit elk halfjaar laat controleren bij je tandarts. Vaak krijg je hier automatisch een uitnodiging voor van je huidige tandartspraktijk. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gebit wel gezond is, maar dat het niet helemaal recht staat. Dit kan als kind geconstateerd zijn, maar uiteraard ook op latere leeftijd. Neem hierbij ook contact op met een deskundige, in dit geval een orthodontist.

Leave a Reply